20200306_225547

Australisk Terrier

 

 Är en helt otroligt härlig och trevlig familjehund, pigg allert och full av energi. "Aussien" användes förr på gårdarna i Australien som orm och råtthund och för att hjälpa till med fåren. Kragen av päls fanns som skydd för eventuella ormbett. Aussien gillar fortfarande att jaga och kan gladeligen komma och visa upp ett byte i form av en råtta eller ödla.

Aussien är en aktiv liten hund och är med på allt som händer, den gillar alla väder och är mycket starkare än man tror. Att ha en Aussie som prydnadshund är ingen god ide den kräver ganska mycket aktivitet och motion i förhållande till sin lilla kropp. Det finns många olika former av aktivitet man kan hålla på med allt efter vad du och din hund gillar bäst t.ex viltspår, aggility, lydnad bruks mm. mm. Långa skogspromenader med hopp och lek är alltid trevligt och där kan hela familjen vara med.

Aussien är en rellativt liten ras enligt rasstandarden ska mankhöjden vara ca 25 cm och vikten 6,5 kg men dagens hundar är något större. Pälsen består av ett lager underull som skyddar mot kyla och värme och ett strävt täckhår, färgen finns i 3 varianter Blå/Tan, Röd eller Sandfärgad som är den ovanligaste av dom. Pälsen sköts om med kamning varje vecka med en metall kam, trimning ett par ggr/år eller oftare beroende på kvalitet. Vardagstrimning bör man lära sej att göra själv och utställningstrimning hjälper jag gärna till med. 

For Fun Boss på sitt första viltspår 8mån gammal och jätte stolt.
Jaskarin Wild Red, Myser hemma i soffan